середу, 10 лютого 2016 р.

МОДЕЛЬ ДОСВІДУ:

В матеріалах досвіду розкрита система занять з конструювання з паперу, в якій поєднується техніки складання і вирізання, що дозволяє отримати необхідну форму. Дана техніка називається "КІРІКОМІ - ОРІГАМІ", або скорочено "кірігамі" (слово "орігамі" в перекладі з японської - "складений папір", "кірі" - "різати", "гамі" - "папір").


Мета: теоретично обгрунтувати та експериментально виявити ефективність впровадження технікі "Кірікомі - орігамі" в освітній процес старших дошкільників, як засіб розвитку конструктивних здібностей. 



Основна ідея досвіду: розроблення та апробація на практиці системи роботи, навчальний та виховний зміст якої став основою для використання технології "Кірікомі - орігамі" в розвитку конструктивних здібностей старших дошкільників в конструюванні з паперу.


Актуальність проблеми: використання техніки "Кірікомі - орігамі", дає можливість розвивати точність рухів пальців кістей рук (дрібної моторики). При виготоваленні іграшок саморобок за даною технікою у дітей розвивається наглядно-образне мислення, творча уява, пам'ять, увага...


Даний педагогічний досвід може бути рекомендований для використання вихователями дошкільних навчальних закладів. керівниками гуртків, батьками, які зацікавлені в розвитку творчіх здібностей, конструктивного мислення та конструктивних здібностей малюка.

Немає коментарів:

Дописати коментар